Medi Omomed

Medi
  • Beschrijving
  • Meer details

Schouderbandage met bewegingsbeperking. Het elastisch weefsel geeft een zachte lokale druk op de oppervlakkige huiddelen en vermindert zodoende zwellingen en spierspanning.

Eigenschappen:

•mogelijkheid om abductie en externe rotatiebewegingen te beperken
•vermindert de spiertonus in de schouderomringende spieren
•flexibele banden waardoor een individuele aanpassing en bewegingsbeperking van het schoudergewricht wordt mogelijk gemaakt.

 

 

Indicaties:
* conservatieve en postoperatieve behandeling van fracturen van de humeruskop, van het schouderblad en van de gewrichtspan;
* conservatieve behandeling bij osteoarthritis van het schoudergewricht;
* postoperatieve behandeling na schoudergewrichtprothese;
* conservatieve behandeling bij acute en chronische dislocatie van de schouder;
* postoperatieve behandeling na stabilisatie van het schoudergewricht;
* postoperatief na reconstructie van het rotatormanchet.

   

Maatvoering
0: <26 cm
1: 26 - 29 cm
2: 29 - 33 cm
3: 33 - 36 cm
4: 36 - 39 cm

 

 Klanten beoordeling

Klik hier ervaring met Medi Omomed

De schouder – en meestal ook de volledige arm – dient geïmmobiliseerd te worden om bewegingen te vermijden die schadelijk kunnen zijn voor het genezingsproces.

Het "impingement syndroom" behoort tot de meest voorkomende schouderaandoeningen. Het gaat hierbij om een vernauwing in het schoudergewricht. Botachtige onderdelen wrijven tegen elkaar en kneuzen de weke delen daartussen, zoals pezen of slijmbeurzen. Dit kan ontstekingen en zelfs zware schade tot gevolg hebben. Om de schouder voor of na de operatie te ontlasten zal de arts meestal een schouderbandage of -orthese voorschrijven (medi arm fix, SAK).

Als een rotatormanchet scheurt, zal dit operatief weer hersteld worden. Dergelijke rupturen kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door voortdurende slijtage van de pees of een val op de uitgestrekte arm. In zo´n geval zullen er zogeheten schouderabductiespalken ingezet worden (SAS 15, SAS 45, medi arm sling). Als er een bot in de schouder breekt, gaat het meestal om een fractuur van de humeruskop. Dit wordt zowel operatief als conservatief (zonder operatie) behandeld (Omomed).